gebruik muisscrollwiel of pijtjestoetsen om te scrollen
Scroll Down

UCI BMX World Championships

Nadat Birmingham en Kopenhagen ons eerder in de biddingfase hadden afgetroefd, was het de derde keer wel raak: het WK BMX kwam in 2014 naar Rotterdam. Stiekem best spannend, want het was een groot evenement én een eigen exploitatie.

In juli 2014 stond Ahoy in het teken van deze jonge en spectaculaire Olympische sport. Ons streven was om met zo’n 2.800 sporters en 20.000 fans een fantastische week in de havenstad te beleven. En ‘we’, dat zijn naast The Organizing Connection: Rotterdam Topsport, Ahoy, de KNWU en het Ministerie van VWS. Samen hebben we dit evenement naar Nederland weten te halen.

Extra professionals
The Organizing Connection organiseerde het WK geheel voor eigen rekening en risico. Daarnaast waren we uiteraard organisatorisch overal voor verantwoordelijk: van sales, subsidieaanvragen en marketing tot en met media, accreditatie en infrastructuur. Speciaal voor dit grote evenement hebben we onze organisatie op een aantal cruciale posten uitgebreid met extra professionals.

‘Enthousiast’
“Voor Rotterdam Topsport is Eric Kersten een oude bekende. Toen hij een aantal jaar geleden met het idee kwam om een bid te doen naar het WK BMX 2014, waren we snel enthousiast. Een hippe sport, perfect passend bij Rotterdam, goed georganiseerd en in samenwerking met een betrouwbare, enthousiaste, hardwerkende partner: een Brabander met een Rotterdams karakter!

Hans Zoethoutmaar, Rotterdam Topsport
 

Agenda

 2017
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 2018
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 Juni 2019
2019 World Archery (Para) Championships
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 

 2019
UCI Para-cycling Road World Championships
Emmen, Drenthe 

2021
European Company Sport Games
Arnhem, Gelderland2014: Ahoy, Rotterdam