gebruik muisscrollwiel of pijtjestoetsen om te scrollen
Scroll Down

Nieuws

The Organizing Connection onderzoekt mogelijkheden organisatie WK Wielrennen 2020 in Noord-Nederland

woensdag 21 maart 2018

In opdracht van de Stichting Cycling Championships Northern Netherlands (SCCNN) onderzoekt The Organizing Connection de mogelijkheden om de UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen in 2020 naar Noord-Nederland te halen. Waar eerder werd ingezet op een WK in 2023, doet de kans zich voor om al in 2020 de WK Wielrennen op de weg te organiseren.  


Eric Kersten met UCI-president David Lappartient

                  “WK2020 is een unieke kans voor Noord-Nederland”

CEO van The Organizing Connection, Eric Kersten sprak tijdens de WK veldrijden in Valkenburg met de UCI over de mogelijkheden. “Eerder zijn we met The Organizing Connection vanuit de UCI al betrokken geweest bij de WK’s in Valkenburg, Toscane en Ponferrada en hebben we al verschillende evenementen voor de UCI georganiseerd. De relatie met de UCI is dus erg goed, vandaar dat we van de UCI de opdracht kregen om een plan van aanpak en bid voor te bereiden voor de UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen in 2020.”

The Organizing Connection is al sinds het begin betrokken bij de kandidaatstelling voor de WK in Groningen en Drenthe. Het is echter nog niet gezegd dat de WK er daadwerkelijk gaan komen. Kersten: “Het is een unieke kans voor Noord-Nederland. Ik zou zelfs zeggen: nu of nooit. Het is nu zaak dat alle betrokkenen, zowel vanuit de politiek als het bedrijfsleven, erachter gaan staan. Samen met de Stichting Cycling Championships Northern Netherlands zullen wij er alles aan doen om van de WK een groot succes te maken.”

De WK Wielrennen 2020 zijn niet het enige grote sportevenement waar het sportevenementenbureau de komende jaren bij betrokken is. “Voor The Organizing Connection zou dit betekenen dat we zowel in 2019, met de Wereldkampioenschappen Handboogschieten in ’s- Hertogenbosch, als in 2020 de grootste internationale sportevenementen in Nederland mogen organiseren”, zegt Kersten.

Medio juni maakt de internationale wielerbond UCI bekend of de provincies Drenthe en Groningen de Wereldkampioenschappen in 2020 samen met The Organizing Connection toegewezen krijgen. 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn

Agenda

 2017
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 2018
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 Juni 2019
2019 World Archery (Para) Championships
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 

 2019
UCI Para-cycling Road World Championships
Emmen, Drenthe 

2021
European Company Sport Games
Arnhem, Gelderland