gebruik muisscrollwiel of pijtjestoetsen om te scrollen
Scroll Down

Nieuws

De Red Bull Zeepkistenrace is klaar voor de Cauberg!

zaterdag 15 augustus 2020

Na een eerdere mooie samenwerking met Red Bull voor het vernieuwende wielerconcept Red Bull Kop over Kop, is The Organizing Connection nu ook betrokken bij de spectaculaire Red Bull Zeepkistenrace. Op zaterdag 19 augustus scheuren er tientallen zelfgebouwde gelegenheidsvoertuigen de Cauberg af tijdens de Red Bull Zeepkistenrace. The Organizing Connection is verantwoordelijk voor het gehele vergunningstraject, veiligheid, verkeer en de medische kant van het evenement. 

In 2015 werd de Red Bull Zeepkistenrace voor het eerst in Valkenburg georganiseerd onder het toeziend oog van maar liefst 25.000 toeschouwers. Vanaf 13:00 starten de zeepkisten vanaf het Kuurpark om de Cauberg, vol hindernissen en hellingen, zo snel mogelijk te trotseren. Er waren bijna 200 ontwerpen ingezonden en uiteindelijk mogen alleen de 70 teams met de meest creatieve en snelste zeepkisten aan de start verschijnen. De fans komen niet alleen voor de race, maar ook om de zeepkisten in de paddock te bewonderen. De paddock wordt tussen 10:00 en 12:00 uur opgesteld voor toeschouwers om de creativiteit van de makers te aanschouwen. De teams worden naast hun tijd ook beoordeeld door een jury op de creatie van de zeepkist en showmanship gedurende de race.

Eigenaar van The Organizing Connection, Eric Kersten is trots om onderdeel te zijn van de organisatie van de race: “Het is mooi om samen te werken met Red Bull omdat zij altijd weer nieuwe concepten weten te bedenken ongeacht de sport of event. De Red Bull Zeepkistenrace laat zien dat Red Bull niet alleen naar extreme sports kijkt, maar ook een spektakel kan maken van tientallen zelfgemaakte zeepkisten op de Cauberg.”

Ook na de Zeepkistenrace gaat de samenwerking tussen Red Bull en The Organizing Connection verder. Zo wordt op 8 oktober de Red Bull Kop over Kop in het Drentse Rode georganiseerd, waarbij ruim 200 wielerteams de uitdaging aangaan om zo snel mogelijk 100 km te fietsen. Deze vernieuwende ploegentijdrit voor amateurrenners wordt voor de derde keer georganiseerd. Inschrijven kan nog via https://www.redbull.com/nl-nl/events/red-bull-kop-over-kop-2017

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn

Agenda

 2017
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 2018
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 Juni 2019
2019 World Archery (Para) Championships
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 

 2019
UCI Para-cycling Road World Championships
Emmen, Drenthe 

2021
European Company Sport Games
Arnhem, Gelderland