gebruik muisscrollwiel of pijtjestoetsen om te scrollen
Scroll Down

Nieuws

The Organizing Connection introduceert Curaçao E-legends tijdens de Curaçao Tennis Legends!

woensdag 24 oktober 2018
E-sports wordt steeds populairder in Nederland. De Eredivisie heeft sinds 2017 zijn eigen eDivisie en Ziggo Sports de Ziggo eBattle F1, waarbij Nederlandse racefans in de huid van Max Verstappen kunnen kruipen. Gamers kunnen contracten verdienen bij sportclubs en hebben grote schare fans op YouTube, Instagram en andere social media kanalen. Merken, clubs en sportbonden gebruiken e-sports om met name jonge fans aan zich te binden. De tennissport bleef tot nu toe achter, maar daar komt van 22-24 november verandering in tijdens de Curaçao Tennis Legends. 

Curaçao Tennis Legends 2018 

De Curaçao Tennis Legends is een vierdaags tennistoernooi met tennishelden van weleer. De voormalig Nederlandse tennistoppers Paul Haarhuis, Jacco Eltingh en Sjeng Schalken gaan op het eiland de strijd aan met de Fransman Henri Leconte, de Ecuadoriaan Nicolás Lapentti en de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira. Maar het evenement is meer dan tennis. De combinatie van topsport met muziek en entertainment zijn een beproefde formule van het succesvolle evenement, dat in 2017 voor het eerst op Curaçao werd gehouden en in de jaren ervoor als AFAS Tennis Classics in Nederland werd georganiseerd. 

Curaçao E-legends 

Een belangrijk doelstelling van de Curaçao Tennis Legends is daarnaast om kinderen op Curaçao aan het bewegen te krijgen en kinderen te laten proeven van de tennissport. Daarom geven de legends clinics op het eiland en maakt het evenement nu ook de stap naar e-sports. E-sports wordt gebruikt als middel om kinderen naar de tennisbaan te krijgen. Eerst een wedstrijd van de game Tennis World Tour op de spelcomputer om vervolgens in het echt aan de slag te gaan. De winnaar van de Curacao E-legends competitie wordt gehuldigd op het Centre Court van de Curaçao Tennis Legends, bij Santa Barbara Beach & Golf Resort in Nieuwpoort, en mag zich de eerste tennis e-sports kampioen van Curaçao noemen. 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn

Agenda

 2017
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 2018
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 Juni 2019
2019 World Archery (Para) Championships
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 

 2019
UCI Para-cycling Road World Championships
Emmen, Drenthe 

2021
European Company Sport Games
Arnhem, Gelderland