gebruik muisscrollwiel of pijtjestoetsen om te scrollen
Scroll Down

Nieuws

The Organizing Connection introduceert Curaçao E-legends tijdens de Curaçao Tennis Legends! 24-10-2018
E-sports wordt steeds populairder in Nederland. De Eredivisie heeft sinds 2017 zijn eigen eDivisie en Ziggo Sports de Ziggo eBattle F1, waarbij Nederlandse racefans in de huid van Max Verstappen kunnen kruipen. Gamers kunnen contracten verdienen bij sportclubs en hebben grote schare fans op YouTube, Instagram en andere social media kanalen. Merken, clubs en sportbonden gebruiken e-sports om met name jonge fans aan zich te binden. De tennissport bleef tot nu toe achter, maar daar komt van 22-24 november verandering in tijdens de Curaçao Tennis Legends. 

Lees verder...
Medewerker Booking Support (16 uur p/w - 6 maanden) 23-10-2018
In 2019 organiseert het sportevenementenbureau The Organizing Connection maar liefst vier (!) wereldkampioenschappen: UCI Para-Cycling Track World Championships in Apeldoorn, World Archery (Para) Championships (voor para- en validesporters) in ’s-Hertogenbosch en de UCI Para-Cycling Road World Championships in Emmen. Tussendoor organiseren we ook nog evenementen als Red Bull Kop over Kop en de Curaçao Tennis Legends. Kortom, wij werken dagelijks aan verschillende projecten en geen dag is bij ons hetzelfde.
Lees verder...
ParaSportNL: alles over de drie paralympische wereldkampioenschappen in Nederland 2-8-2018

Nederland is in 2019 gastheer van maar liefst drie wereldkampioenschappen voor paralympische sporters: de WK para-cycling op de baan in Apeldoorn (14 – 17 maart), de WK para-handboogschieten in ’s-Hertogenbosch (3 – 9 juni) en de WK para-cycling op de weg in Emmen (12 – 15 september). Het laatste nieuws over de drie wereldkampioenschappen is vanaf nu te volgen via het online platform parasport.nl en de bijbehorende socialmediakanalen Facebook, Twitter en Instagram.  

Lees verder...
Tennis legends keren terug op Curaçao 30-7-2018
Nicolás Lapentti en Wayne Ferreira voegen zich bij oude bekenden

Curaçao Tennis Legends keert van 22 t/m 24 november terug op Curaçao. De voormalig Nederlandse tennistoppers Paul Haarhuis, Jacco Eltingh en Sjeng Schalken krijgen net als vorig jaar gezelschap van de Franse publiekslieveling Henri Leconte, terwijl ook de Ecuadoriaan Nicolás Lapentti en de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira zich bij de Nederlanders voegen. Daarnaast staan er opnieuw clinics voor de Curaçaose jeugd op het programma.

Lees verder...
WK Ultimate Frisbee 2020 naar Nederland 16-7-2018

CINCINATTI – De wereldkampioenschappen ultimate frisbee komen naar Nederland. In 2020 is de Friese hoofdstad Leeuwarden van 11 tot en met 18 juli een week lang gastheer van het sportevenement waaraan verdeeld over een mannen, vrouwen en mixed toernooi ruim 40 landen deelnemen. De finales vinden plaats in het stadion van Cambuur Leeuwarden. Tijdens de WK voor clubteams deze week in Cincinnati (Ohio, Verenigde Staten) maakte de wereld frisbeebond (WFDF) bekend dat het gezamenlijke bid van de Nederlandse frisbeebond en evenementenorganisator The Organizing Connection werd verkozen boven dat van Australië en Canada.

Lees verder...
UCI en renners vol lof over Para-cycling World Cup in Drenthe 8-7-2018

EMMEN – De para-cycling atleten kunnen bijna niet wachten tot volgend jaar. Van 12 tot 15 september 2019 is Emmen gastheer van de wereldkampioenschappen Para-cycling. Het toetje voor de gemeente en provincie na de organisatie van twee succesvolle wereldbekerwedstrijden, waarvan de tweede editie dit weekend in Emmen werd gehouden.

Lees verder...
’s-Hertogenbosch is klaar voor Archery2019 1-7-2018

’s HERTOGENBOSCH - Op de Parade in ’s-Hertogenbosch is zondag op spectaculaire wijze de kick-off verricht van de wereldkampioenschappen (para) handboogschieten 2019, die volgend jaar van 3-16 juni in de Brabantse stad worden georganiseerd en van ’s-Hertogenbosch twee weken lang het centrum van de handboogsport maken. Met de finales van de Nederlandse Kampioenschappen Outdoor op de Parade, de presentatie van mascotte Archy en de onthulling van een speciaal kunstwerk liet de stad zien klaar te zijn voor de wereldkampioenschappen van volgend jaar.

 

Lees verder...
Vacature Creatieve DTP’er met ervaring als CAD-tekenaar (m/v) (16-24 uur) 4-6-2018
WK Veldrijden Luxemburg, World Cup Cyclo Cross Hoogerheide, UCI World Cup ParaCycling, Red Bull Kop over Kop, Curaçao Tennis Legends: Dit zijn slecht enkele events waar The Organizing Connection het afgelopen jaar met veel plezier aan heeft bijgedragen. En de komende jaren zitten wij zeker niet stil, er staan een aantal grote sportevenementen op het programma waaronder het WK Handboogschieten (2019) en de European Company Games (2021).   
Lees verder...
WK Wielrennen 2020 in Groningen & Drenthe weer een stap dichterbij voor The Organizing Connection 8-5-2018
Colleges van Gedeputeerde Staten van Groningen en Drenthe hebben de afgelopen weken samen met partners onderzoek gedaan naar de haalbaarheid om in 2020 gastregio voor het WK Wielrennen te zijn. Beide colleges hebben geconstateerd dat er veel enthousiasme en grote betrokkenheid bij alle partners is. Daarom hebben beide colleges besloten om aan de Provinciale Staten in Drenthe en in Groningen een voorstel te doen op welke wijze bijgedragen wordt aan het WK Wielrennen in 2020.

Lees verder...
The Organizing Connection onderzoekt mogelijkheden organisatie WK Wielrennen 2020 in Noord-Nederland 21-3-2018

In opdracht van de Stichting Cycling Championships Northern Netherlands (SCCNN) onderzoekt The Organizing Connection de mogelijkheden om de UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen in 2020 naar Noord-Nederland te halen. Waar eerder werd ingezet op een WK in 2023, doet de kans zich voor om al in 2020 de WK Wielrennen op de weg te organiseren.  


Eric Kersten met UCI-president David Lappartient

Lees verder...
Mooie samenwerking tussen The Organizing Connection en sportverenigingen in Drenthe 16-3-2018
Emmen heeft een prominente plek op de wedstrijdkalender van het para-cycling, de verzamelnaam van wielerdisciplines voor renners met een lichamelijke handicap. De gemeente was in 2017 het decor van de UCI Para-Cycling Road World Cup, een wereldbekerwedstrijd waaraan ruim 300 wielrenners uit 31 landen deelnamen. Dit jaar volgt van 6 tot en met 8 juli een tweede editie op Drentse bodem en als klap op de vuurpijl vinden de wereldkampioenschappen in 2019 eveneens in Emmen plaats.
Door Ger Bahensen. 
Dit artikel is eerder gepubliceerd in de speciale bijlage van Dagblad van het Noorden:  Drenthe UCI Bike Region 


Directeur van The Organizing Connection: Eric Kersten
Lees verder...
Vier op een rij voor The Organizing Connection met Red Bull Kop over Kop 7-3-2018

Op zondag 7 oktober klinkt het startschot voor de vierde editie van Red Bull Kop over Kop. Deze spectaculaire tijdrit voor wieleramateurs start en finisht evenals vorig jaar in het Drentse Roden. Red Bull Kop over Kop is een creatie van Red Bull en het sportevenementenbureau The Organizing Connection dat in 2015 voor het eerst werd georganiseerd. Deze unieke ploegentijdrit van 100 km, is voor wielerteams dé ultieme uitdaging; per team start één renner en na elke 20 km sluit er weer een teamgenoot aan, uiteindelijk finisht elk team met vijf renners. 

Red Bull Kop over Kop: tijdrit voor amateurs

Lees verder...
Ook Steve Wijler kiest voor atletenmanagement bij The Organizing Connection 19-12-2017Eerder kozen Sjef van den Berg en Rick van der Ven al voor begeleiding bij het sportevenementbureau

Handboogschutter Steve Wijler heeft een contract gesloten met het sportevenementenbureau The Organizing Connection, om de komende jaren zijn management en begeleiding te behartigen. Afgelopen jaar verraste Wijler in zijn debuutjaar met een derde plaats op de WK Handboogschieten in Mexico-Stad en een overwinning bij de wereldbeker in Shanghai. 

Lees verder...
Kijkje achter de vleugels bij de organisatiepartner van Red Bull Kop over Kop 3-11-2017Elke organisatie van een grote wielerronde weet hoeveel tijd en inspanning het vergt om een parcours voor een half uur af te sluiten. Maar wat als je als organisatie een tijdrit organiseert voor amateurs met maar liefst 200 teams, vijf renners per team, op een parcours van 100 km dat urenlang is afgesloten? Het sportevenementenbureau The Organizing Connection heeft al de nodige wielerevenementen voor de internationale wielerfederatie UCI georganiseerd, maar als organisatiepartner van Red Bull Kop over Kop een parcours vier uur lang afsluiten, organiseert toch even anders. 

Lees verder...
Guess who are back? Heroes on track! 19-9-2017


Guess who are back? Heroes on track!

The Organizing Connection organiseert WK Para-baanwielrennen 2019

Bergen, Noorwegen - 19 september 2017

De wereldkampioenschappen baanwielrennen voor sporters met een beperking keren in 2019 terug naar Nederlan d. Dat maakte de internationale wielerbond (UCI) vanavond bekend na een vergadering van het beslissende comité tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen in Noorwegen. Het evenement vindt plaats in het voorjaar van 2019 in het baanwielermekka van Nederland: Omnisport te Apeldoorn, Gelderland.

Lees verder...

Agenda

 2017
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 2018
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 Juni 2019
2019 World Archery (Para) Championships
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 

 2019
UCI Para-cycling Road World Championships
Emmen, Drenthe 

2021
European Company Sport Games
Arnhem, Gelderland