gebruik muisscrollwiel of pijtjestoetsen om te scrollen
Scroll Down

WK Handboogschieten 2019

Half 2015 zijn wij in aanraking gekomen met de sport handboogschieten. In samenwerking met de Nederlandse Handboog Bond (NHB) zijn wij de bidfase ingegaan en hebben een succesvol bid opgesteld dat eind 2015 heeft geleid tot toekenning van het WK Handboogschieten in ’s-Hertogenbosch (Noord-Brabant). 

Het WK Handboogschieten vindt in juni 2019 plaats en is een geïntegreerd kampioenschap. Dat houdt in dat het WK zowel voor reguliere als voor para-atleten binnen hetzelfde evenement plaatsvindt. Door beide WK’s te integreren ontstaat er enerzijds meer aandacht voor de mindervalide sporters en zijn er anderzijds meer mogelijkheden om het evenement te combineren met verschillende side events. Naar verwachting nemen aan het totale WK ruim 1.000 atleten deel uit bijna 120 landen, aangevuld met zo’n 600 personen begeleiding. 

Voor het WK hebben we de entiteit The Event Connection opgericht. Vanuit deze entiteit worden alle zaken voor het WK vanuit The Organizing Connection geregeld. The Event Connection organiseert dit WK geheel voor eigen rekening en risico; van de bidfase tot de subsidieaanvraag en de afspraken met hotels tot aan de bijkomende side-events. In samenwerking met de NHB zullen wij dit evenement tot een succes maken.
 
Er wordt hard gewerkt aan een officiele event-site. Zodra deze klaar is wordt dat gecommuniceerd! Voorlopig sturen wij updates via onze nieuwspagina of social media kanalen (Facebook, Instagram, Twitter).

Afstudeerder gezocht!
Op dit moment zijn wij op zoek naar een stagiair die een afstudeeronderzoek gaat uitvoeren naar de invloed van de handboogsport voor mensen met een psychische stoornis. Check hier de volledige omschrijving.

Agenda

 2017
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 2018
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 Juni 2019
2019 World Archery (Para) Championships
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 

 2019
UCI Para-cycling Road World Championships
Emmen, Drenthe 

2021
European Company Sport Games
Arnhem, Gelderland

Content


2019: 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 

Content