gebruik muisscrollwiel of pijtjestoetsen om te scrollen
Scroll Down

Content

Papendal Bike Event

In 2011 hebben we de UCI BMX Supercross naar Nederland gehaald. Deze wereldbeker voor BMX (waarvan er maar 5 in de wereld zijn per jaar) hebben wij sindsdien voor eigen rekening en risico georganiseerd. In 2013 hebben we dit evenement uitgebreid met het Papendal Bike Event.

De UCI BMX Supercross was in 2011 nieuw in Nederland. In nauwe samenwerking met Hotel en Congrescentrum Papendal en Sportcentrum Papendal zijn we uitgegroeid tot een classic op de kalender: alle wereldtoppers weten de weg naar Papendal te vinden. Deze driejarige overeenkomst met de UCI is verlengd tot en met 2016.

Bike Event
Na de editie van 2012 zijn we in 2013 voorzichtig gestart met een uitbreiding van het evenement: Papendal Bike Event. In 2014 stond er een volwaardig evenement met – naast de UCI BMX Supercross – het NK MTB Eliminator, het NK MTB Team Relay, de Gert Jakobs Classic en allerlei kleinere evenementen voor met name kinderen.

Het Papendal Bike Event organiseren we in eigen beheer, dus we zijn voor alle facetten verantwoordelijk. Sales, ticketing, infrastructuur, communicatie, transport, hotels, UCI, prijzengeld en uiteraard budgettering zijn de zaken die we voor onze rekening nemen.  

Agenda

 2017
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 2018
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 Juni 2019
2019 World Archery (Para) Championships
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 

 2019
UCI Para-cycling Road World Championships
Emmen, Drenthe 

2021
European Company Sport Games
Arnhem, Gelderland

 2011 + 2012: Papendal, Arnhem (alleen BMX Supercross)
2013 t/m 2016 : Papendal, Arnhem
(BMX Supercross onderdeel van Papendal Bike Event)