gebruik muisscrollwiel of pijtjestoetsen om te scrollen
Scroll Down

Nieuws

Hollands kijkje in keuken European Company Sport Games 21-6-2017
door: Marc Hoeben | 15 juni 2017 - Dit artikel is afkomstig van sportknowhowxl

Het draait er niet om topsport, maar om breedtesport. Toch hebben de European Company Sport Games – de Europese Spelen voor bedrijfsteams – wel trekjes van de ‘grote’ Olympische Spelen. Van 21 tot en met 25 juni vindt het tweejaarlijkse evenement deze keer plaats in het Belgische Gent en mag het evenement vertegenwoordigers van het Nederlandse sportevenementenbureau The Organizing Connection en onderzoekers van Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) tot de zeer geïnteresseerde bezoekers rekenen. Want in 2021 komen de European Company Games naar de provincie Gelderland.

Lees verder...
Breedtesportprogramma's tijdens Para-Cycling World Cup 2-6-2017
Met wereldtoppers aan de start vanuit de hele wereld, kans op veel Nederlandse medailles én uitdagende sport- en spelactiviteiten voor jong en oud, wordt de Para-cycling World Cup een wielerfeest!
Lees verder...
Marijn de Vries en Monique Velzeboer bij Para-cycling Netwerk Symposium 1-6-2017
Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli 2017 wordt in Emmen de wereldbeker voor wielrenners met een handicap, ook wel para-cycling genoemd, georganiseerd. De UCI Para-cycling Road World Cup in Emmen is één van de drie wereldbekerwedstrijden die in 2017 wordt verreden. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de strijd op het parcours, maar deze wielrenners hebben ieder ook een uitzonderlijk verhaal. De wilskracht en het doorzettingsvermogen van deze sporters is voor elke ondernemer inspirerend en motiverend. Daarom wordt er op vrijdag 30 juni om 15:30 uur in de JENS Vesting het eerste Para-Cycling Inspiratie Netwerk Symposium georganiseerd.
Lees verder...
Sjef van den Berg verdedigt titel in Shanghai 17-5-2017

Van 17 – 21 mei wordt de eerste Archery World Cup van het seizoen gehouden in Shanghai. Sjef van den Berg won vorig jaar in Shanghai bij de recurve zijn eerste individuele World Cup en met het Nederlandse team pakte hij ook nog eens zilver. Een mooi toernooi om het seizoen te beginnen voor de huidige nummers zes van de wereldranglijst. 

Lees verder...
Save the date: Paracycling Inspiratie Netwerk Symposium 8-5-2017
Al decennia lang levert de wielersport verhalen vol contradicties. Het leven van menig wielrenner laat zich lezen als een roman want in geen enkele sport liggen heroïek en tragedie zo dicht bij elkaar. De wielerlevens van Peter Sagan, Tom Dumoulin en Marianne Vos staan volop in de schijnwerpers. Maar kent u de verhalen van de wereldtoppers uit het Para-cycling? Waarschijnlijk niet, terwijl zij vaak keihard hebben moeten vechten voor een plek in de topsport.
Lees verder...
Time flies when you’re having fun! 5-5-2017

Op 5 mei 2017 ging de 100e editie van de Giro d’Italia van start op het eiland Sardinië. De Giro is een van de eén van de meest prestigieuze wielerrondes ter wereld. Grote vraag is: wie van de favorieten als  Nairo Quintana, Vincenzo Nibali of Steven Kruijswijk zal over ruim 3 weken in Milaan de ‘Maglia Rosa’ mogen aantrekken? Vorig jaar kleurde de provincie Gelderland begin mei roze dankzij de start van de eerste drie etappes van de Giro d’Italia. 

Lees verder...
Afstudeeronderzoek: De invloed van handboogschieten op psychische stoornissen 1-12-2016
Wij zoeken een stagiair(e)!
Het WK Handboogschieten gaat in 2019 plaatsvinden in ’s-Hertogenbosch. Op drie verschillende locaties in ’s-Hertogenbosch, waaronder de Parade, gaan 1.000 topatleten uit meer dan 100 landen strijden om de wereldtitel en belangrijke kwalificatiepunten voor Tokyo2020. Dit twee weken durende WK is een gecombineerd WK met in de eerste week het WK para-handboogschieten gevolgd door het reguliere WK. Voor dit WK willen wij onderzoek doen naar de invloed van handboogschieten op mensen met een psychische stoornis.
Lees verder...
WK Handboogschieten 2019 trapt af in ’s-Hertogenbosch 28-10-2016
NK Indoor in 2018, 2019 en 2020 tevens in Den Bosch

Tijdens de waarderingsceremonie van het stadsbestuur van ’s-Hertogenbosch aan de Olympische en Paralympische medaillewinnaars, is op gepaste wijze stilgestaan bij de Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten in 2019.
Lees verder...
AFAS Tennis Classics 2016 start met ‘remake’ Roland Garros-finale 25-10-2016
'Het is tijd om de Roland Garros-finale van Martin Verkerk te vieren’. Dat zei toernooibaas Jacco Eltingh in mei bij de presentatie van de AFAS Tennis Classics 2016. Hij had Verkerk en Ferrero gestrikt, de finalisten van Roland Garros 2003. Het beoogde feestje is al op de eerste dag AFAS Tennis Classics 2016. En het zijn de 15e Classics. Dubbel feest dus. 
Lees verder...
Stadsbestuur ontvangt Olympische en Paralympische medaillewinnaars in handboog-entourage 21-10-2016
’s-Hertogenbosch is zes medaillewinnaars op Olympisch en Paralympisch niveau rijker. De vier HCDB-hockeysters Maartje Paumen, Lidewij Welten,  Margot van Geffen en Marloes Keetels, de handbikester Laura de Vaan en de voor het Belgische team uitkomende HCDB-speler Sebastien Dockier – woonachtig in ’s-Hertogenbosch - worden op vrijdag 28 oktober ontvangen door wethouder Sport Jos van Son. Dat gebeurt in een bijzondere entourage, waarbij naast de hockey- en wielersport ook het handboogschieten centraal staat!

 
Lees verder...
Enquêteurs gezocht voor onderzoek rondom WK (Para) Handboogschieten 2019!! 17-10-2016
In het kader van het WK (Para) Hangboogschieten in 2019 zijn wij een onderzoek gestart naar de achtergrond van de Nederlandse handboogschutter. Hiervoor zijn wij op zoek naar enquêteurs die op zondag 6 november een paar uur mee willen helpen de aanwezige handboogschutters te ondervragen. 

Wat krijg jij terug voor je hulp? Een vrijwilligersvergoeding én eeuwige dankbaarheid. Geef je snel op door een mail te sturen met naam en telefoonnummer naar toine@theorganizingconnection.nl.
Lees verder...
Komende drie jaar in Para-cycling events 12-10-2016
The Organizing Connection kan zich de komende jaren richten op drie UCI Para-cycling evenementen (wielrennen voor deelnemers met een lichamelijke beperking) in de Provincie Drenthe. Tijdens het WK Wielrennen in Qatar werd bekendgemaakt dat Provincie Drenthe, in samenwerking met Gemeente Emmen én The Organizing Connection de UCI Para-Cycling Road World Cup 2017 & 2018 én UCI Para-cycling Road World Championships in 2019 toegewezen heeft gekregen! Met een uitgewerkt rapport waarin de investeringen en toekomstplannen rondom fietsen worden omschreven en deze drie evenementen is Drenthe de eerste Provincie die het UCI Bike Region Label in de wereld heeft ontvangen.

 
Lees verder...
Tweede editie Kop over Kop 2016 21-9-2016
Na maanden van voorbereidingen stonden er zondag 18 september 169 teams aan de start in het Rat Verlegh stadion Breda. Deze tweede editie was weer een loodzware tocht van 100km, dit keer door West-Brabant én België.

Lees verder...
Wij zoeken een stagiair(e)! 15-8-2016
TOC zoekt een pro-actieve stagiair(e) die een half jaar onderdeel zal zijn van de projectgroep van het WK Handboogschieten 2019. De stagiair(e) zal zelfstandig een marktonderzoek opzetten om de kansen in de markt én de behoeftes van de handboogschutters in Nederland in kaart kan brengen. 

Het WK Handboogschieten gaat plaatsvinden op de Parade in ’s-Hertogenbosch (juni 2019). Dit twee weken durende WK is een gecombineerd WK met in de eerste week het WK para-handboogschieten gevolgd door het reguliere WK. De stagiair(e) is verantwoordelijk voor een marktonderzoek onder de handboogschutters (+/- 10.000 schutters verspreid over 238 clubs) in Nederland. De opdracht kan eventueel uitgebreid worden met andere werkzaamheden voor dit WK of het meedenken en meewerken binnen de organisatie aan andere events.

 
Lees verder...
Primeur: WhatsAppen met Olympiër tijdens Rio2016! 25-7-2016
Vrijdag vertrekt de Nederlandse Handboog Equipe naar Rio de Janeiro. Via social media kunnen alle atleten tijdens de Spelen worden gevolgd. Sjef van den Berg gaat echter een stapje verder: vanaf vandaag is het mogelijk om in aanloop naar én tijdens de Spelen te WhatsAppen met de Brabantse handboogschutter. Met deze primeur faciliteert sportevenementenbureau The Organizing Connection (TOC) een kijkje in het leven van een Olympische atleet. “Naast de updates via mijn social mediakanalen is dit een leuke en persoonlijke manier van communiceren waarmee ik de echte liefhebbers graag een kijkje achter de schermen geef” zegt Sjef van den Berg.

Lees verder...
RIO2016-Olympier Rick van der Ven tekent managementcontract 27-6-2016
Afgelopen week was een mooie week voor handboogschutter Rick van der Ven. Zijn plek op de Olympische Spelen op het onderdeel recurve is bevestigd door NOC*NSF en de Nederlandse Handboogbond. De positieve vibe zet zich voort en vandaag tekende ook Rick het contract met The Organizing Connection die de komende vier jaar zijn management gaan voeren.

Lees verder...

Agenda

 2017
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 2018
UCI Para-cycling Road World Cup
Emmen, Drenthe

 Juni 2019
2019 World Archery (Para) Championships
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 

 2019
UCI Para-cycling Road World Championships
Emmen, Drenthe 

2021
European Company Sport Games
Arnhem, Gelderland